top of page

Makerfestival TwenterandOp woensdag 10 mei tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom bij het Maker Festival in het Historisch Museum Vriezenveen.

De Bibliotheek Twenterand, Tetem en het Historisch Museum hebben samen een mooi programma samengesteld. Met verschillende uitdagende maakactiviteiten. Daarnaast komen in de werkplaats van het museum verleden, heden en toekomst van de textiel samen. Kom lang en kijk, doe en ervaar zelf!


Wat kun je allemaal DOEN op dit Maker Festival in Twenterand?


In het Historisch Museum Twenterand ga je naar het MaakLab en experimenteer je met creatieve

(maak)technieken en maak je een kunstige robot. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Nieuwe Verhalen of dansen met je eigen schaduw in de interactieve installatie Mijn lijn.


Maar er is meer! In het museum komen verleden, heden en toekomst van textiel samen in de werkplaats. Kom erachter hoe textielindustrie zich door de tijd heen ontwikkeld heeft en ga aan de slag met een borduur of naaimachine. Laat je aan het einde van je bezoek in het ExperienceLab, middels de audiovisuele installatie van Miriam Riefel, aan ons weten hoe jij het Maker Festival hebt ervaren?


Kom een kijkje nemen en aanmelden is niet nodig.


Maker festivals in Twente


Tussen 1 t/m 31 mei organiseert Tetem in samenwerking met de bibliotheken in de 14 Twentse gemeenten een Maker festival. Daarbij ontdek je de nieuwste technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in de regio. Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente! Meer informatie over het programma in andere gemeentes op de website https://tetem.nl/makerfestivaltwente

Comentarios


Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page