top of page

Expositie Winter in Vjenne


In het Historisch Museum is op dit moment een tentoonstelling te bewonderen

over Winter in Vriezenveen. Er is getracht een overzicht te geven van winterse gebeurtenissen in het dorp Vriezenveen. Te zien zijn o.a. Winterse kleding zoals ondergoed maar ook bovenkleding uit het eind van de 19e eeuw.

Medewerking is ook verleend door de ijsclubs Vooruit en de Eendracht.

Er zijn veel foto’s uit vroegere winters, waaronder schaatsen op het kanaal, sneeuwpret en een originele antieke slee. Ook een diorama met een vos in een

Winterse omgeving. Winterse schilderijen van Bernard Jaspers Faijer. Een grote collectie schaatsen uit vroeger tijden, maar ook de nieuwste “klapschaats”. Een speciale vitrine is ingericht over de Elfstedentocht van 1985 waaraan een aantal Vriezenveners hebben deelgenomen. Er is een Elfstedenkruisje en originele stempelkaart van de 11 steden te zien en een paar “hoge noren” waarop de tocht destijds is volbracht. Een keur aan huishoudelijke artikelen van toen waaronder warmwater kruiken in verschillende vormen en ook Levertraan flesjes. Kortom een leuke tentoonstelling met veel wetenswaardigheden over winters van toen

De tentoonstelling is in het Historisch Museum Vriezenveen te zien vanaf 18 december t/m 31 maart. Entree voor de tentoonstelling is € 1,00 pp.

Het museum is gesloten van 25 december 2019 tot 07 januari 2020

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page