top of page

650 jaar brandweer in Vriezenveen


Vrijwilligers van het Historisch Museum Vriezenveen werken deze week hard aan het opbouwen van een nieuwe expositie over de vrijwillige brandweer in Vriezenveen. Het wordt een brede tentoonstelling over zowel vroeger alsook over de huidige situatie. De tentoonstelling is onderdeel van de activiteiten in het kader van het 650 jarig bestaan van Vriezenveen en duurt dan ook tot na de feestweek in september.

Blikvanger bij de tentoonstelling is een oude brandspuit die zomaar nog kan zijn gebruikt bij het blussen van de grote brand in Vriezenveen in 1905, waarbij het halve dorp afbrandde. Maar er is meer. Dag en nacht stonden de mensen van de vrijwillige brandweer paraat en niet alleen voor het blussen van lokale brandhaarden. De brandweer was ook actief bij storm, bij wateroverlast, bij verkeersongevallen, bij de moeilijke veen- en heidebranden, en bij de vuurwerkramp in Enschede. En dan is er nog de inzet van het duikteam.

Al deze thema’s worden in de tentoonstelling met foto’s en krantenartikelen toegelicht en het materiaal en de personeelsuitrusting van vroeger en nu worden getoond.

De opening van de expositie vindt plaats door wethouder Roel Koster op 29 maart rond 19.30u in het museum. De inloop start om 19.00u met koffie.

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page