top of page

Alles begint met tekenen

Aldus Louise Bramer, kunstenares in Vroomshoop. Tekenen is de basis van de beeldende kunst en zowel voor schilder, beeldhouwer, en architect van belang. Wil je een goed beeld of een goed schilderij maken dan is het van groot belang eerst een tekening te maken.

Een aantal basisprincipes van de kunst van het tekenen wil Louise graag overdragen in een cursus op zes dinsdagen in februari en maart in de raadszaal van het Historisch Museum Vriezenveen. Ze gaat daarbij onder andere in op licht en donker verdelingen, de vorm en opbouw van een portret, de compositie en de verhouding object en achtergrond, en het zelfportret.

Louise Bramer genoot haar opleiding aan de Groninger academie “Minerva” voor beeldende kunsten. Daarna deed ze een postacademische opleiding in Den Haag en was ze lange tijd docente aan een instituut voor Kunstzinnige Vorming. Ze specialiseerde zich in portret- en modeltekenen en schilderen. Ze is lid van “En Profil”, een vereniging van professionele sneltekenaars.

De cursusdagen zijn 6, 13, 20, en 27 februari, en 6 en 13 maart. Deelnemers kunnen kiezen voor een middagcursus van 14.00u tot 16.00u of voor een avondcursus van 19.30u tot 21.30u. Opgeven kan via bladder2602@kpnmail.nl. Als u vragen heeft kunt u dat mailadres ook gebruiken. Op de website www.louisebramer.nl vindt u meer informatie over Louise Bramer, over haar werk en over de workshops die ze geeft.

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page