top of page

Expositie "Poppen in kerstsfeer"


Na het feest van Sinterklaas is er in het Historisch Museum Vriezenveen een poppententoonstelling te zien in kerstsfeer. De poppen komen uit de verzameling van Gerda Jansen. Ze zijn allemaal met de hand gemaakt door de in 1948 in de buurt van Leipzig geboren bekende poppenmaakster Annette Himstedt. Zij heeft voor haar poppen verschillende prijzen gewonnen en had zelfs een eigen porseleinfabriek. Voor deze tentoonstelling heeft Gerda haar poppen feestelijke kleding aangedaan, ook de kleding is met de hand gemaakt. De tentoonstelling wordt opgevrolijkt door kerstballen gemaakt door TAV Almelo, waar Gerda als vrijwilligster werkt. De tentoonstelling loopt tot vrijdag 22 december. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00u tot 17.00u

Bent u ook geïnteresseerd in mooie diepgaande verhalen aangevuld met mooie foto's over de geschiedenis van Vriezenveen en de omliggende kernen? Wordt dan lid van de Vereniging oud Vriezenveen. U ontvangt dan voor slechts € 22,- per jaar 4 keer per jaar het kwartaalblad Waver 't Vjenne.

Het museum is gesloten van 23 december t/m 1 januari 2018.

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page