top of page

Louise Bramer in nieuwe expositieruimte


De ideeën waren er al lang, de aanleiding kwam in mei dit jaar met de expositie over “Het Verzet Kraakt”. Het Historisch museum Vriezenveen denkt al lang over een vervolg op de herinrichting van 2013, toen de Russische afdeling werd vernieuwd. Grote wens was daarbij een speciale ruimte voor tijdelijke exposities op de benedenverdieping, daar waar nu de expositie “Het Verzet Kraakt” te zien is. Deze expositie eindigde op zaterdag 26 augustus. Onze tentoonstellingscommissie werkt echter hard aan een vervolgprogramma.

De expositie ruimte beneden zal als eerste gebruikt worden door kunstenares Louise Bramer uit Vroomshoop en wel vanaf zaterdag 9 september. Vanaf die datum zijn haar werken 3 weken lang in ons museum te zien, tot en met zaterdag 30 september. Bij de opening van haar tentoonstelling op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, zal Louise zelf ook aanwezig zijn, en bezoekers kunnen die dag aan haar vragen ter plekke een portret te tekenen. Dat is namelijk wat ze ook het liefste doet. Ze kan praten en tekenen tegelijk en ook het “model” hoeft tijdens het poseren niet super stil te zitten.

Louise is lid van “En Profil”, een vereniging van professionele sneltekenaars en karikaturisten. Maar ze doet veel meer.

Louise Bramer is geboren in Vriezenveen en volgde de opleiding aan de Groninger academie voor beeldende kunsten “Minerva” in Groningen en daarna een postacademische opleiding in Den Haag. Ze specialiseerde zich in portret- en modeltekenen en -schilderen. Haar werk is vooral realistisch. Louise Bramer was ruim 27 jaar docente aan een Instituut voor Kunstzinnige Vorming en geeft in haar atelier cursussen en workshops. Ze illustreert verder boeken, doet kunstprojecten voor bedrijven en ontwerpt logo’s en visite- trouw- en geboortekaartjes. Ze heeft al diverse exposities gehouden in Nederland en Duitsland.

“Een levend persoon op het doek vastleggen is het meest uitdagende dat er is”, aldus Louise. “Dat kun je niet vergelijken met het schilderen van een bos bloemen of een landschap. Een portret is meer dan een gezicht. Ik probeer de hele persoon te vatten, ik schrijf een verhaal met de kwast. Daarom wil ik de mensen het liefst ook een keer of drie zien. En niet alleen stilzittend op een stoel, nee, ze moeten ook af en toe rondlopen. Dan let ik op hun houding, hoe ze praten, hun handen bewegen.”

Louise werkt in verschillende technieken en gebruikt voor haar schilderijen op doek olieverf. Verder werkt ze ook met pastelkrijt, Siberisch krijt, of aquarel. Voor de tentoonstelling in het Historisch Museum zal ze een aantal werken kiezen die een goed overzicht geven van haar veelzijdige productie.

Het museum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00u tot 17.00u. Tijdens deze bijzondere expositie is het museum echter ook open op zaterdagen van 12.00u tot 16.00u en op Open Monumenten dag zelfs van 10.00u tot 16.00u. De toegangsprijs van de expositie is € 2,=. Wilt u ook het hele museum bezoeken dan betaalt u € 5,=. Uiteraard is op Open Monumentendag de toegang gratis.

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page