top of page

Het Verzet kraakt


Het Historisch Museum Vriezenveen is deelnemer in het regionale project “Het verzet kraakt” waarin de nationale spoorwegstaking van 1944 een rol speelt en vooral ook de bankberovingen die toen door het verzet plaatsvonden om de stakers van levensonderhoud te voorzien. Logisch dat Vriezenveen meedoet, want de knokploeg met Derk Smoes uit Vriezenveen als leider, maakte per verassing de grootste buit ooit. Er lag 96 miljoen in de kluis van de Nederlandse bank te Almelo, maar omdat de vrachtwagen te klein was kon men maar 46 miljoen meenemen. De verzetsdaad van Derk Smoes en zijn knokploeg wordt in de maanden mei, juni en juli in beeld gebracht in het Historisch Museum. Persoonlijke spullen van Derk Smoes zullen te zien zijn ondersteund met foto’s, krantenknipsels, powerpoint presentaties en de film Civil Courage. De opening van de expositie is op 5 mei 2017.

Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de maanden mei, juni, juli en augustus ook op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Derk Smoes

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page