top of page

Een Russisch arrangement


Op 10 december 2016 vindt er een huiskamerconcert in het Harmsenhuis in Vriezenveen plaats, georganiseerd door Theater Turf. Daarvoor is uitgenodigd de sopraan Henriette de Groot. Zij brengt daar het programma “Russische Winter” ten gehore. Van de belevenissen van een spelend Russisch kind naar de dramatiek van een verloren geliefde.

Een concert waarin prachtige liederen van Tsjaikovski, Mussorgski en Rachmaninoff worden verweven in een Russisch verhaal. Verteld, gespeeld en gezongen door Henriette de Groot. Zij wordt hierin begeleid door pianist Tjako van Schie. “Russische Winter” is een programma vol meeslepende melodieën afgewisseld door speelse klanken. Een verhaal over liefde, verdriet, geluk en verlangen brengt u geheel in Russische sferen.

Aanvang 20:00 uur en kosten 17,50. Aantal plaatsen is beperkt: maximaal 40.

Een concert met een Russisch thema in een huis uit de historie van de Rusluie geeft een geweldige aanleiding om dit te koppelen aan de mogelijkheden van het Historisch Museum en haar Russische afdeling.

Op dezelfde dag, 10 december, wordt er in het Historisch Museum een arrangement georganiseerd dat bestaat uit een rondleiding door de Russische afdeling met aansluitend een Russisch buffet. De rijke historie van de verbondenheid tussen Sint-Petersburg wordt dan belicht, waarin ook het Harmsenhuis een rol heeft. Het arrangement begint om 17:00 uur en rond 18:30 uur wordt het buffet gepresenteerd. Dit buffet wordt verzorgd door Natalja Tsitsoelina. Na afloop kan men dan vanaf 19:30 aansluiten bij de concert voor degene die ook dit evenement wil meemaken.

Het concert in het Harmsenhuis en het Russisch arrangement kunnen alleen apart geboekt worden. Kaartjes voor concert en museum arrangement zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Jong en het Historisch museum.

Prijs voor het concert €17,50; prijs voor rondleiding en buffet €12,50. Ook te boeken op de site van Theater Turf.

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page