top of page

Lintjes voor leden Oud Vriezenveen


Bij de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 24 april waren ook twee leden van de Vereniging Oud Vriezenveen betrokken. Beiden ontvingen uit handen van burgemeester Cornelis Visser het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde in een bijeenkomst die in het gemeentehuis van Twenterand werd gehouden.

Gerrit Jan Bosch (1938), die woonachtig is in De Pollen, maakte vele jaren deel uit van het bestuur van de Vereniging Oud Vriezenveen. Gerrit Bosch was gedurende bijna twintig jaar bestuurslid en vrijwilliger voor de collectie en de textielafdeling binnen het museum. Hij verzorgde veel rondleidingen en publiceerde daarover en hield lezingen in de regio over de geschiedenis van Vriezenveen. Verder was hij actief in de Heemkundegroep De Pollen-Bruinehaar. Voor alle genoemde organisaties was hij actief in contacten met de Heemnoabers 99, een grensoverschrijdend samenwerkingsverband tussen historische verenigingen. Tenslotte ook positief inzetbaar bij vele activiteiten in de kleine kern De Pollen.

Jan Hendrik Nijkamp (1945) is al vanaf 1980! een actieve vrijwilliger van de plaatselijke historische club. Vanaf 2002 was hij achtereenvolgens secretaris en daarna voorzitter tot en met 2008. Alle bestaansjaren was hij lid van de redactie van het kwartaalblad Waver ’t Vjenne. Daarnaast was hij vanaf het eerste begin in 2003 ook actief betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Tour de Vjenne. Verder is Jan Nijkamp ook actief betrokken bij de regionale vereniging voor doven en slechthorenden.

Zowel de vereniging Oud Vriezenveen als het Historisch Museum Vriezenveen zijn trots op deze vrijwilligers, die als belangrijke steunpilaren van beide kunnen worden genoemd. Daarom proficiat met beider koninklijk eerbetoon!

Recente berichten
Archief
Zoek op type
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page