Wij doen mee mer Rabo ClubSupport

Cultuur

De vereniging zorgt ervoor dat het Historisch Museum Vriezenveen in stand blijft zodat iedereen kan zien hoe het dorp zich ontwikkeld heeft tot wat het nu is. Vooral de Russische afdeling over de handel tussen Vriezenveen en St. Petersburg is erg interessant maar het ontstaan van Vriezenveen komt aan bod evenals hoe vroegere woningen, scholen en winkels eruit zagen. Verder is er aandacht voor het Vjeans en andere typische Vriezenveense gebruiken.

Ons doel

Net als vorig jaar hebben wij geld nodig voor de herinrichting van de textielafdeling. Deze herinrichting is in volle gang en hiervoor moeten nieuwe vitrinekasten etc. aangeschaft worden. Een bijdrage hiervoor zal het museum nog mooier en interessanter maken en geeft tevens de mogelijkheid de machines te laten draaien. Ook de verlichting in het museum moet aangepast worden aan de huidige tijd en om te bezuinigen op de energiekosten.