Programma Historisch Museum Vriezenveen en de Bibliotheek Twenterand met aanbod voor jong en oud!

February 13, 2020

Expositie over Vriezenveen in de oorlogsjaren in de bibliotheek in Vriezenveen.

Van woensdag 1 april t/m zaterdag 9 mei.

De expositie over Vriezenveen in de oorlogsjaren is samengesteld met materiaal vanuit het Historisch Museum Vriezenveen en informatieve boeken vanuit de bibliotheek Twenterand, aangevuld met werkstukken van basisschoolleerlingen. Deels gemaakt tijdens een bezoek aan het museum en deels speciaal gemaakt voor de viering van 75 jaar vrijheid.

De officiële opening van de expositie is op woensdag 1 april om 11.00 uur. Daarna is iedereen van harte welkom tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Expositie over Westerhaar in de oorlogsjaren in de bibliotheek in Kulturhus de Klaampe. Van woensdag 1 april tot en met zaterdag 9 mei.

De expositie over Westerhaar in de oorlogsjaren is samengesteld met materiaal vanuit het Historisch Museum Vriezenveen en wordt aangevuld met werkstukken van basisschoolleerlingen.

Aan bod komen de verhalen rondom Kamp Erika, de verzetsstrijders in Westerhaar en het monument.

De voorstelling ‘Wie niet weg is wordt gezien’ voor de bovenbouw van de basisscholen in Twenterand op 19 maart 2020 in CCK2 te Vriezenveen.

De voorstelling ‘Wie niet weg is wordt gezien’ door Verteltheater Bert Vos en The Klezmer Society bevat het oorlogsverhaal van Bert en zijn Joodse familie en vooral dus zijn eigen (werkelijk gebeurde) verhaal als kind van Joodse onderduikers.

Een bijbehorende lesbrief bereidt de leerlingen voor op deze voorstelling.

Dit verhaal is ook in boekvorm verschenen: ‘Wie niet weg is wordt gezien’ door Ida Vos en tevens te leen in alle vestigingen van de bibliotheek Twenterand.

De wandeltocht langs de monumenten in het centrum van Vriezenveen.

Deze wandeling met gids voor alle inwoners is gepland op vrijdag 3 april 2020 om 13.30 uur en op zaterdag 11 april om 10.00 uur. De deelnemers komen langs de monumenten van de Tweede Wereldoorlog in het centrum van Vriezenveen.

Halverwege de wandeling is in de bibliotheek een gratis kopje koffie/thee voor de wandelaars verkrijgbaar. Verzamelpunt voor de start is het groene veld naast de HEMA.

Iedereen is welkom om mee te wandelen.

Aanmelding voor deelname graag vooraf bij bibliotheek Vriezenveen (Jonkerlaan 4).