Erfgoed leerlijn klaar voor gebruik op scholen

November 16, 2019

Op donderdagavond 7 november 2019 heeft de educatiegroep van het Historisch Museum haar totale presentatie gehouden in de trouwzaal van het Historisch Museum te  Vriezenveen betreffende de leerlijn “wat is er gebeurd met de grond onder je voeten”.

Deze totale presentatie werd gegeven aan diverse basisscholen uit Twenterand, wethouder van cultuur en onderwijs Twenterand Roel Koster en diverse belangstellenden. Tijdens de presentatie werd aan wethouder Roel Koster deze totale leerlijn en een passend beeldje aangeboden, met daarbij het verzoek aan de wethouder om het cultuurfonds een duw in de rug te blijven geven.

De leerlingen van het basisonderwijs kunnen nu op een leuke manier kennis maken met het erfgoed in hun eigen gemeente Twenterand. Door een bijdrage uit het fonds cultuureducatie met kwaliteit (CMK) heeft de educatiegroep van het Historisch Museum Vriezenveen samen met de onderwijskundigen Zeeman en De Regt en de pilotschool St Antonius uit Vriezenveen een kant en klare lessenserie gemaakt voor de basisscholen in en rond Vriezenveen.

In deze lessenserie komen onder meer aan bod: De oorlogsjaren in Vriezenveen (WO2)/De grote brand 1905 in Vriezenveen/Verkeer en vervoer/Monumenten

Tevens zijn volgens dit concept nog de lesbrieven De Ruilverkaveling (wederopbouw) en Vriezenveners naar St Petersburg (Ruslui uit Vriezenveen) gemaakt.

De lessen zijn in te passen in de leerstof op de basisscholen. Enkele lesbrieven zijn gratis af te nemen en voor anderen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor meer informatie over deze leerlijn en educatieactiviteiten wordt verwezen naar: https://www.museumvriezenveen.nl/wat-gebeurd-er-met-de-grond en https://www.museumvriezenveen.nl/educatie