Expositie aquarellen Hans Jansen over Vriezenveen

October 5, 2018

Hans Jansen  uit Vriezenveen heeft dit jaar een serie aquarellen gemaakt in en om zijn eigen woonplaats. Deze aquarellen vormen de basis van de expositie die vanaf dinsdag 9 oktober van hem te zien is in het Historisch Museum Vriezenveen. De expositie duurt tot 30 november.

Hans Jansen houdt ervan ter plekke naar de natuur te schilderen. Het direct naar waarneming tekenen en schilderen is voor hem een waarborg dat het eindresultaat fris en spontaan blijft.

Direct naar waarneming ontstaan naast landschappen  ook bijvoorbeeld stillevens en portretten. Zijn werk blijft figuratief, hoewel het ook de neiging tot abstractie heeft.

Naast aquarellen zijn er in de vitrines ook een aantal van zijn schetsboeken in te zien. Hierin wordt duidelijk dat Hans Jansen vooral een tekenaar is, die in spontane lijnen de wereld om hem heen vastlegt.

De beeldend kunstenaar Hans Jansen exposeerde op diverse plaatsen. Daarnaast is hij ook docent beeldende vormgeving en geeft hij workshops in portret- en modeltekenen en grafiek.

De expositie kan worden bezocht tot 30 november  2018. Het museum is gevestigd op Westeinde 54 te Vriezenveen en is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00u tot 17.00u. De toegangsprijs van deze expositie is € 3,=. Wilt u ook het hele museum bezoeken dan betaalt u € 5,=. Voor leden van de Vereniging oud Vriezenveen is de toegang gratis.