Piet Lampen in Smeltschuur

August 30, 2017

 

Het woonhuis van de familie Smelt op de foto hierboven is inmiddels afgebroken. Het stond op het Oosteinde in Vriezenveen, daar waar nu de woonhuizen 50 en 52 staan. De schuur die erachter stond is in 2001 geheel gerestaureerd en is nu bij de firma Raab Karcher in gebruik als Archihome, een innovatief  kenniscentrum voor architect en opdrachtgever.

De schuur is belangrijk erfgoed voor Vriezenveen. Van daaruit vertrokken de Rusluie destijds met hun handelswaar naar St. Petersburg. Bernard Jasper Fayer heeft dat in een van zijn schilderijen nog eens in beeld gebracht.

De schuur is te bezichtigen op zaterdag 9 september, op Open Monumentendag. En op deze historische plek zal Piet Lampen uit Vriezenveen dan een aantal van zijn kunstwerken exposeren, vooral door hem getekende portretten. Hij is autodidact en werkt voor zijn portretten veel in potlood, houtskool, en pastel. Voor zijn schilderijen gebruikt hij ook olieverf en acryl.

 

 

 

Please reload

Recente berichten

March 14, 2020

Please reload

Archief
Please reload

Zoek op type
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

MuseumVriezenveen

Historisch

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag-Vrijdag 10:00-17:00

Zaterdag Op groepsafspraak

Gesloten van 25 dec 2019 

                  tot 7 jan 2020

© 2014 Historisch Museum Vriezenveen

ADRES

Westeinde 54,

7671 CD Vriezenveen

info@museumvriezenveen.nl

Tel: 0546 - 563476