Oud Vriezenveen neugt-oe vuur:

February 7, 2016

Oud Vriezenveen neugt-oe vuur:

Bakslägerieje, Vjölle wille op zien Vjeans

Op Vriedag 4 meert kö-j noar CCK2, ’t gebäuw achter de grote käike op ’t Vjenne, Doar hold ze nen oamd vuur Vjenneluie, Twenteleu en volk uut Salland dei ’t gen Holloands kjönt of wilt proten.

Sketches en verhaalties van nen fietsenmaker en zien moat, ’n kearl den Vjeanse vässie zeenk, proterieje van vräuwluie ån ‘n kjökkentoafel en nog vjölle meer. Met ‘t duo Tiz’nix uut Doarseveld wordt ’t nog heel wat.

’t Begeent um acht uur. De duur geit um half achte lös. Met oen entreebewies krie-j d’r ok nog koffie of thee bie. Dat bewies vuur € 7,50 kö-j vån te vuurten kopen bie ’t museum ån ’t Tilanunsplein tieëgenwa de grote käike. Ie kjönt oen kaartie vuur dezelde pries ok ån de duur bie CCK2 kopen.